Ekipa

Leja Lederer, univ. dipl. komunikologinja, certificirana učiteljica hatha joge (CYT 300), maserka klasične masaže (NLP)

joga_studio_kranj_leja_katarina

Umetnica po duši in strastna gibalka ter večna raziskovalka telesa in telesnega gibanja, sem se z jogo prvič srečala pri 25. letih, po vrnitvi iz študija iz tujine. Povsem naravno in spontano – zanimalo me je, za kaj v resnici pri jogi sploh gre. Vpisala sem se v tečaj joge in od takrat je joga tako močno vpeta v moj vsakdanjik, da si brez nje svojega življenja ne predstavljam več.

Navdušenje nad jogijsko filozofijo in psihologijo me je vodilo v preučevanje resničnega pomena svojega bivanja in sobivanja z drugimi. Spoznala sem, da je joga več, kot samo telesna vadba. S pomočjo pravilnega zavestnega dihanja sem občutno izboljšala svoj energijski potencial, počutje in stik s seboj. Naučila sem se meditirati, se opazovati na drugačen način – z večje distance, z manj obsojanja in tekmovanja.

Verjetno pa si v jogi še najraje vzamem dvoje: popoln mir in tišino. Hvaležna sem, da si ju znam čisto brez slabe vesti nameniti vsakič, ko to potrebujem. Z veliko hvaležnostjo znanja iz joge in svoje lastne prakse učim in predajam naprej. Vse tisto, kar je meni pomagalo izboljšati kvaliteto življenja. Jogo od leta 2015 redno poučujem v skupinah, v privatnih srečanjih in v podjetjih. Pripravljam in vodim tudi zanimive jogijske dogodke (Joga nidra, Joga ob kitari itd.).

 

Špela Sila, univ. dipl. komunikologinja, novinarka, urednica, certificirana učiteljica hatha joge (CYT 300)

Joga_studio_kranj_leja_spela_1Z jogo sem se prvič srečala, ko sem imela 27 let. Sprva sem v jogi našla rešitev za bolečine v hrbtu in kolenih, postopoma pa sem odkrila, da mi joga predstavlja veliko več kot le obliko telesne aktivnosti.

Preden sem se začela ukvarjati z jogo, sem se intenzivno posvečala delu novinarke in urednice. In spomnim se, kako mi je na začetku joga pomagala pri odklapljanju misli, pri sproščanju in razbremenitvi na vseh nivojih (tako fizičnem kot psihičnem). Z jogo sem se začela tudi bolj postavljati kot oseba, pridobila (ali bolje rečeno začutila) sem nekakšno notranjo moč, ki je prej nisem poznala. Prvič sem zares zadihala, izboljšala sem svojo telesno pripravljenost, hude bolečine v križu so izvenele … Skratka, zgodil se je mali čudež in postala sem zaprisežena jogistka.

Leta 2014 sem zaključila učiteljski tečaj hatha joge in od tedaj redno poučujem v skupinah in individualno, na različnih dogodkih in delavnicah. Joga, v kateri sem sprva našla rešitev za zdravstvene težave, mi je danes v pomoč pri različnih življenjskih izzivih, zato svoje znanje z veseljem delim naprej, hkrati pa ostajam učenka in nenehoma odkrivam nova spoznanja.

 

Tadeja Gašperlin, dipl. org. v turizmu, organizatorka potovanj in dogodkov, certificirana učiteljica hatha joge (CYT 300), učiteljica energijskih in meditacijskih tehnik.

Tadeja_Gasperlin_joga

Joga me je našla z razlogom. Prinesla mi je prvi globlji stik s sabo, izkušnjo, ko začutiš, da je vsak veliko več kot se zdi na prvi pogled. Prinesla mi je povezavo s svojo pravo naravo. Odprla mi je pot v nov svet, kjer sem se počutila varno, sprejeto, kjer sem znova in znova odkrivala delčke sebe, za katere prej nisem vedela, jih poznala. Na novo mi je prinesla tisto otroško navdušenje, radovednost, da sem se vedno znova vračala po še.

Kar samo po sebi me je pred leti potegnilo na učiteljski tečaj in kmalu zatem tudi v učenje nekaterih energijskih in meditacijskih tehnik. Od takrat redno poučujem v skupinah, na oddihih z jogo in različnih dogodkih ter individualno. Zadnja leta kot gostja sodelujem na višje študijskih programih (VGS Bled in Abitura Celje).

Vsa znanja ter tehnike, ki jih spoznavam skozi izobraževanja in nabiram z lastnimi izkušnjami, mi pomagajo skozi različne življenjske situacije – tako jogo, meditacijo, različne energijske tehnike in njihove učinke z veseljem predajam naprej.

Kljub ljubezni do turizma in organizacije potovanj ter dogodkov, je joga zavzela velik del mojega življenja. Vedno sem rada potovala, odkrivala nove kotičke sveta in predvsem uživala v stiku z naravo. Vsa ta potovanja so me pripeljala do tistih potovanj navznoter. In danes najbolj uživam v kombinaciji obeh – na oddihih z jogo.

Pridružite se nam na vadbi joge, vabljeni k ogledu urnika za sezono 2019/20!