Ekipa

Leja Lederer, univ. dipl. komunikologinja, certificirana učiteljica hatha joge (CYT 300), maserka klasične masaže (NLP)

leja_lederer_joga_studio_kranj_profilna

Samooklicana umetnica, fotografinja in raziskovalka življenja, sem se z jogo prvič srečala pred petimi leti po nepozabni in meni osebno kar težki vrnitvi iz študija iz tujine. Takrat sem začutila, da nujno potrebujem neko celovito in močno spremembo v svojem življenju. Pustila sem takratno službo, nekaj časa preživela sama doma in v naravi in se pri 25. letih iz danes na jutri iz lastnega firbca prijavila in izkusila svojo prvo jogijsko prakso. Od takrat sem se na novo zaljubila; v sebe, v življenje in jogo.

Od tedaj jogo redno poučujem ter razvijam osebni pristop in način poučevanja, ki je preplet večletnih raziskovanj človeškega telesa, gibalnih vzorcev in jogijske filozofije. V naučenem zelo rada iščem vzporednice in globlje pomene, zato sem oblikovala tudi zanimive dogodke in vsebine, kot so joga ob kitari, branje poezije in haikujev ob jogijski praksi, osveženo t. i. jogijsko gibanje TELO-JOGA itd.

 

Špela Sila, univ. dipl. komunikologinja, novinarka, urednica, certificirana učiteljica hatha joge (CYT 300)

spela_sila_joga_studio_kranj

Z jogo sem se prvič srečala, ko sem imela 27 let. Sprva sem v jogi našla rešitev za bolečine v hrbtu in kolenih, postopoma pa sem odkrila, da mi joga predstavlja veliko več kot le obliko telesne aktivnosti.

Leta 2014 sem zaključila učiteljski tečaj hatha joge in od tedaj redno poučujem v skupinah in individualno.

Joga, v kateri sem sprva našla rešitev za zdravstvene težave, mi je danes v pomoč pri različnih življenjskih izzivih, zato svoje znanje z veseljem delim naprej, hkrati pa ostajam učenka in nenehoma odkrivam nova spoznanja.

 

Tadeja Gašperlin, dipl. org. v turizmu, organizatorka potovanj in dogodkov, certificirana učiteljica hatha joge (CYT 300)

Joga-studio_kranj_tadeja_gasperlin

Joga me je našla z razlogom. Brez pričakovanj sva se srečali na enem izmed tečajev joge. Prinesla mi je prvi globlji stik s sabo, izkušnjo, ko začutiš, da je vsak veliko več kot se zdi na prvi pogled. Prinesla mi je povezavo s svojo pravo naravo. Odprla mi je pot v nov svet, kjer sem se počutila varno, sprejeto, kjer sem znova in znova odkrivala delčke sebe, za katere prej nisem vedela, jih poznala. Na novo mi je prinesla tisto otroško navdušenje, radovednost, da sem se vedno znova vračala po še.

Šele sčasoma sem se začela navduševati nad vsemi jogijskimi položaji, asanami in začela odkrivati, kaj vse zmore moje telo. Vem, da so danes ‘in’ različni zapleteni jogijski položaji, vendar imam sama najraje tiste preproste. In mislim, da joga ne rabi biti zapletena, da učinkuje. Vse kar potrebujemo je globok, zavesten dih, umirjen um in pozornost v tukaj in zdaj.

Vedno sem rada potovala, odkrivala nove kotičke sveta in predvsem uživala v stiku z naravo. Vsa ta potovanja so me pripeljala do tistih potovanj navznoter. In danes najbolj uživam v kombinaciji obeh – na oddihih z jogo.

Pridružite se nam na vadbi joge, vabljeni k ogledu urnika za sezono 2019/20!