Kdo smo

Leja Lederer, univ. dipl. komunikologinja, certificirana učiteljica hatha joge (CYT 300), maserka klasične masaže (NLP)

joga_studio_kranj_leja_katarina

Umetnica po duši in strastna gibalka ter večna raziskovalka telesa in telesnega gibanja, sem se z jogo prvič srečala pri 25. letih, po vrnitvi iz študija iz tujine. Povsem naravno in spontano – zanimalo me je, za kaj v resnici pri jogi sploh gre. Vpisala sem se v tečaj joge in od takrat je joga tako močno vpeta v moj vsakdanjik, da si brez nje svojega življenja ne predstavljam več.

Navdušenje nad jogijsko filozofijo in psihologijo me je vodilo v preučevanje resničnega pomena svojega bivanja in sobivanja z drugimi. Spoznala sem, da je joga več, kot samo telesna vadba in da izjemno koristno deluje na moje duševno in mentalno počutje.

Joga je moj osebni ritual, ki me vrača k sebi. V notranje in zunanje razpoloženje, ki me ohranja v ravnovesju vsakdanjega ritma življenja in tega občutka ne bi več rada izgubila. Od učenja si vzamem tisto, kar si želim in kar trenutno potrebujem.

Znanja iz joge, gibanja, dihanja in anatomije si želim na zanimiv in uporaben način približati čim večjemu številu ljudi. Veliko je raziskovanja in prostega gibanja, preko katerega spoznavamo lastne gibalne vzorce in načine kako se premikamo. V ure joge vpletam različne tehnike za sprostitev in regeneracijo celotnega sistema, pogosto z elementi obnovitvene joge in joga nidre –  praksi, ki v telesu spodbujata samozdravljenje. Jogo od leta 2015 redno poučujem v skupinah, v privatnih srečanjih in v podjetjih. Letos prvič organiziram 3 – dnevni Oddih v naravi na Bloški planoti, vodim tudi zanimive jogijske dogodke (Nidra – jogijsko spanje, Jin joga, Joga ob kitari).

 

Špela Sila, univ. dipl. komunikologinja, novinarka, urednica, certificirana učiteljica hatha joge (CYT 300)

Joga_studio_kranj_leja_spela_1Z jogo sem se prvič srečala, ko sem imela 27 let. Sprva sem v jogi našla rešitev za bolečine v hrbtu in kolenih, postopoma pa sem odkrila, da mi joga predstavlja veliko več kot le obliko telesne aktivnosti.

Preden sem se začela ukvarjati z jogo, sem se intenzivno posvečala delu novinarke in urednice. In spomnim se, kako mi je na začetku joga pomagala pri odklapljanju misli, pri sproščanju in razbremenitvi na vseh nivojih (tako fizičnem kot psihičnem). Z jogo sem se začela tudi bolj postavljati kot oseba, pridobila (ali bolje rečeno začutila) sem nekakšno notranjo moč, ki je prej nisem poznala. Prvič sem zares zadihala, izboljšala sem svojo telesno pripravljenost, hude bolečine v križu so izvenele … Skratka, zgodil se je mali čudež in postala sem zaprisežena jogistka.

Leta 2014 sem zaključila učiteljski tečaj hatha joge in od tedaj redno poučujem v skupinah in individualno, na različnih dogodkih in delavnicah. Joga, v kateri sem sprva našla rešitev za zdravstvene težave, mi je danes v pomoč pri različnih življenjskih izzivih, zato svoje znanje z veseljem delim naprej, hkrati pa ostajam učenka in nenehoma odkrivam nova spoznanja.

 

Tadeja Gašperlin, dipl. org. v turizmu, organizatorka potovanj in dogodkov, certificirana učiteljica hatha joge (CYT 300) in LYT joge (RYT 200), učiteljica energijskih in meditacijskih tehnik.

Tadeja_Gasperlin_joga

Joga me je našla z razlogom. Prinesla mi je prvi globlji stik s sabo, izkušnjo, ko začutiš, da je vsak veliko več kot se zdi na prvi pogled. Prinesla mi je povezavo s svojo pravo naravo. Odprla mi je pot v nov svet, kjer sem se počutila varno, sprejeto, kjer sem znova in znova odkrivala delčke sebe, za katere prej nisem vedela, jih poznala. Na novo mi je prinesla tisto otroško navdušenje, radovednost, da sem se vedno znova vračala po še.

Joga me pomiri, ko je stresa preveč, in me dvigne, ko mi primanjkuje volje in energije. Pomaga mi bolj uravnovešeno navigirati skozi vsakodnevne izzive, me navdihne in motivira ter vedno znova prižge tisto iskrico znotraj mene. Moj namen je deliti vse pozitivne učinke joge s čim več posameznicami in posamezniki. Naj ti pomagam najti ta navdih in to iskrico – s pomočjo joge.

Moje predajanje znanja joge izhaja iz klasične Hatha joge in je podkrepljena s sodobnim znanjem o funkcionalni anatomiji in funkcionalnem gibanju, optimalni izvedbi položajev vsakega posameznika ter inteligentni sestavi ur in programov joge. V ure joge prepletam različne dihalne, meditacijske in energijske tehnike, ki nam pomagajo celotno izkušnjo še poglobiti.

Kljub ljubezni do turizma in organizacije potovanj ter dogodkov, je joga zavzela velik del mojega življenja. Vedno sem rada potovala, odkrivala nove kotičke sveta in predvsem uživala v stiku z naravo. Vsa ta potovanja so me pripeljala do tistih potovanj navznoter. In danes najbolj uživam v kombinaciji obeh – na oddihih z jogo.

Pridružite se nam na vadbi joge, vabljeni k ogledu urnika za sezono 2020/21!